tap ole
Tapeando
els artistes
agenda
premsa
video
galeria
productes tap ole
informació tècnica
contacte


Guillem Alonso
Ballarí i coreògraf de Claqué

Guillem Alonso va néixer a Barcelona al 1973. Als nou anys es va posar el seu primer parell de sabates de Claqué.

Ha rebut diverses beques de la Generalitat de Catalunya per estudiar Claqué a Nova York amb ballarins com la Brenda Bufalino, la Barbara Duffy i el Savion Glover entre d’altres.

L’any 1993 va guanyar el Primer Premi del Campionat del món de Claqué a Suïssa, organitzat per la I.D.O. (International Dance Organization).

La temporada 1993-94 va actuar amb la companyia J.M. Flotats, al teatre Poliorama de Barcelona al Musical Cal dir-ho?

Al Nadal de 1995 va actuar com a solista amb la Indianapolis Symphony Orchestra, per a l’espectacle Yuletide Celebration.

Ha estat membre de les millors companyies de Claqué d’EE.UU., com l’American Tap Dance Orchestra, Manhattan Tap i The Tap Collective de Nova York, i Steps Ahead de Los Angeles, amb les que ha actuat arreu d’Amèrica i Europa.

A Espanya ha ballat als espectacles Keatoniana, New Orleans Jazz & Tap, Sax Tap i ha ballat i coreografiat El Nas Vermell i Scandal, i és el director de la companyia Barcelona Rhythm Tap. Ha actuat a l'entrega dels premis Goya 1999 amb Rosa Mª Sardà, i ha organitzat i presentat setmanalment les sessions d’improvisació de Claqué a la Cova del Drac de Barcelona, anomenades Tap Jam.

Les temporades 2000-01 i 2001-02 ha sigut ballarí solista de Claqué a l’espectacle Fire Of Dance, amb el que ha estat de gira per Polònia, Alemanya, Àustria, Itàlia, Suècia, Suïssa, Noruega, Holanda, Eslovaquia, Hongria i Bèlgica.

Al mes de setembre de 2001 va actuar a Broadway (N.Y.) al New Victory Theatre amb l’espectacle La Vida És Ritme, el qual ha creat amb la companyia Camut Band, i ha participat en els festivals d’Edimburg (Escòcia), Toronto (Canadà), New Haven (EE.UU.), Greenwich (Gran Bretanya) i Tàrrega (Espanya).

És un dels pocs ballarins que practiquen l’estil de ball Sand Dance (Ball de sorra), amb el qual ha guanyat prestigi i reconeixement internacional.

Guillem Alonso ha estat, com a professor i organitzador l’impulsor d’una nova generació de ballarins de Claqué a Barcelona.

Guanyador del Premi Dansacat 2010 en reconeixement a la seva trajectòria professional. Miniweb

 
  Tornar al llistat